Feng Shui prinsipper for balanse og harmoni
Når man innreder med Feng Shui prinsipper tilrettelegges hjemmet slik at sjelen føler seg hjemme. Man føler det umiddelbart «i ryggmargen» når man er på et trygt og behagelig sted. Med mer balanse og harmoni rundt seg kan kroppen slappe av og du får pusten ned i magen. Du føler en trygg forankring som støtter og hjelper deg i hverdagen.
Det handler altså ikke bare om å lage et interiør som er pent å se på, selv om estetisåetikk også er en viktig del av harmoni.
Men det handler altså om mer enn det. Det handler om hvor du er i din livsutfoldelse her og nå og hvor du føler for å gå videre. Hva ønsker du mer av i livet ditt – og hva ønsker du mindre av?
Bagua og 9 livsområder
Hjemmet er et speilbilde på oss selv. Innen Feng Shui snakker vi gjerne 9 livsområder. Det er fint å ta utgangspunkt i et eller to av disse livsområdene om gangen og gjøre endringer i interiøret som gjenspeiler livet ditt slik du ønsker deg det.
- Karriere
- Relasjoner
- Forfedre
- Velstand
- Helse
- Hjelpsomme venner
- Kreativitet
- Kontemplasjon
- Suksess
Når vi endrer hjemmet etter Feng Shui prinsipper legger vi til rette for at ringvirkninger i livet kan oppstå.
Feng Shui prinsipper – formskole og kompassretninger
Direkte oversatt fra kinesisk betyr Feng Shui vind – vann. Dette henspeiler på de naturlige kreftene rundt oss som påvirker oss daglig.
Feng Shui inneholder mange retninger og tradisjoner eller «skoler». Formskole viser oss hvilket samspill huset er i med omgivelsene sine. Her ser blandt annet på vi på hvordan huset ligger i forhold til landskapet, veier eller andre hus. Høyspentledinger, mye trafikk og rekalmeplakater er ikke så gunstig. Rennende vann, derimot kan bringe mye positiv energi.
Du kjenner om du lever beskyttet og trygt eller om du lever mer eksponert og utsatt. Kommer energien lett til deg? Da har du kanskje gunstig Feng Shui ved inngangspartiet og området foran huset du bor. Eller kanskje føler du på en energi–lekkasje som gjenspeiles i boligen din?
Andre Feng Shui prinsipper forklarer gjennom kompasset hvordan himmelretningene påvirker bygningen og dermed deg.
Den kinesiske tankegangen er hele tiden preget av samspillet mellom yin, yang og fem elementer. Hensikten med å bruke disse teoriene er å kunne finne bedre harmoni og balanse. Dette brukes også når man gir råd om fargebruk og møblering. Eller når man skal finne den beste plasseringen for en seng eller en spiseplass.
Rydding
Rot og uorden bidrar ikke til god atmosfære. Rydding handler ikke om å være «flink» men om å gi plass til det du vil beholde i livet ditt. Skape rom for det som funker for deg, for det du elsker og bruker. Jeg har sett helt utrolige endringer skje i folks liv etter en real opprydding! Hvis du vil gå i gang med å skape god Feng Shui – begynn å rydde! Hvis du (som de fleste av oss) synes det virker som et uoverkommelig ork fordi det bare er kaos overalt – så begynn med et lite område. Som baderomskapet, eller undertøyskuffen. Etterhvert vil orden og system bre om seg og bli en vane. Du vil få mer klarhet og mer følelse av kontroll. Du kan rydde deg en lettere hverdag.
Slik foregår en Feng Shui konsultasjon
For å kunne gjøre en Feng Shui konsultasjon er det beste om jeg kommer til stedet. Det er også mulig å gjøre en del via Skype.
Vi tar utgangspunkt i hvor du er i livet her og nå, og hva det er du egentlig ønsker å få til eller å skape. Jeg finner hvordan dette kan gjenspeiles i boligen din og kommer med konkrete råd eller Feng Shui kurer. Det kan dreie seg om å finne motiver og farger som inspirerer og løfter deg. Og som setter fokus på det som er viktig. Ofte kan overraskende små grep skape bedre flyt.
Les gjerne mer om Feng Shui på min blogg under kategorien Feng Shui.
Artikkel om Feng Shui
Her er en artikkel jeg fikk publisert i Akupunkturforeningens tidsskrift, De Qi i 2019